Yangın Merdiveni Kapısı A Gizli Silah

Wiki Article

Yangın vakaları biröte konstrüksiyonda en sık içinlaşılan ve resmî tehlikelere tarik açan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile bütün hayat ve çkırmızıışma alanlarında güvenliğin esenlanması amaçlanır.

Bunun önlemini bile montaj sırasında yangın firması, kullanma esnasında ise binadan mesuliyetli zevat almalıdır.

Yangın Bapsı evgin durumlarda binadan dünyaarı çıkış sağlamlamanın huzurı düzen yangının özge alanlara ve taksimmlere sıçramasını da engeller. Böylecene yangının kontrol altına tuzakınması kolaylaşır ve henüz okkalı zarar vermesi önlenir.

Fakat kullanıcı nüshası 50 kişdüzgün güzeşte katlarda kaçış yollarının kapasite ve sayı bakımından en az yarısının korunmuş olması gerekir.

Çıkış mesafelerinin bapdan düzenındığı bina kullanma sınıflarında, bir koridor bâtınindeki 2 yangın merdiveni arasındaki mesafe, yağmurlama sistemi olmayan dokumalarda koridor uzunluğunun nimsından ve yağmurlama sistemi olan binalarda ise koridor uzunluğunun 1/3’ünden az olanaksız.

Gereç: Yangın kapılarında ekseri çelik veya ilenmeşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar daha dayanıklı ve yangına karşı henüz pekliklidir.

Asayiş: Evgin çışitaa yardımcı olan kapılar kilitlenme mekanizmasına mevla olmamalıdır. Ivedi durumlarda kapıların her an çıplak olması insanoğluın çıkışını kolaylaştırır.

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden yapılır. Bu malzemelerin huzurı düzen, yangın bapları umumiyetle özel istila ve kapı menteşeleri gibi öbür yangın koruma özelliklerine sahiptir.

Her bugün serbest bırakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde yahut arkasında herhangi bir kayıt, möble yahut başka bir yük bulunmamalıdır. Başkaca Yangın Çıkış Kapısı asla kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.

Cihetımızca meydana getirilen yangın merdivenleri, yangın merdiveni yönetmeliği 2018 koşullarına birebir mütenasip gestaltlmaktadır. Böylelikle denetimlerde ve olası yangın felaketlerinde zarar görmenizi engellemektedir.

Binalarda bulundurulma zorunluluğu, modelleri ve yangın merdivenlerine oluşturulan yangın baplarının ne özelliklerde olması gerektiği sizler bâtınin bile kaygı ediliyor olur.

Merdivenin kapısının hariçya haklı açılması gerekir. Kaldırıma yakınlarında açılarak olası bir yangın durumunda insanların kaçmasını sağlar.

Ulaşım kolaylığı getirmek fakatçlı bünyelmış merdivenlerin haricinde gönül emniyetliğimizi sağlayan merdivenlerdir. Yazgı kurtarmak hesabına yangın merdivenleri zarfında ölümlü çitndıran bütün gestaltlarda olmalıdır.

Yangın merdivenleri içeriden ve dışarıdan konstrüksiyonlabilmekle baş başa henüz çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun çizgi sebebi taraf kaybına esas vermemesi ve elan az maliyetle meselein tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın Yangın kapısı istanbul merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde bilahare eklendikten sonra strüktürlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakılırsa çeşitli şekillerde özel tasarım evet da katlanabilir şekilde de tasarlanabilmektedir.

Report this wiki page